Add a kezed!

a XV. Kerületi Önkormányzat
bűnmegelőzési projektje

2018.06.23
A Olimpia világnapja, SOS Gyermekfalvak napja
Mire emlékezünk ma?

1987 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy 1894. június 23-án Párizsban, Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére az ókori olimpiák újjáélesztéséről döntöttek. Az első újkori olimpiát 1896-ban Athénben rendezték. Az SOS Gyermekfalvak mozgalmat Hermann Gmeiner indította útjára Ausztriából 1949-ben. Azzal a kéréssel fordult mindenkihez, hogy nyújtsanak segítséget az első, az ausztriai imsti SOS gyermekfalu felépítéséhez, vállaljanak részt a szülő és otthon nélkül maradt gyermekek iránti felelősségből, illetve támogassák azt a célt, hogy az árván maradt, vagy elhagyott gyermekek a családi környezethez minél inkább hasonlító körülmények között nőhessenek fel.
Címlap Vagyonvédelmi centrum Gyermek- és ifjúságvédelem Áldozatvédelem Településbiztonság Hírek Archívum

Honlapunk külsejében és
tartalmában is megújult,

Fedezd fel!

Fedezd fel!

Honlapunk külsejében és tartalmában is megújult!
Mondj róla véleményt!

Az "Okos városok"

Az "Okos városok"

Mitől okos egy város?

Danielisz Béla:

A bűnmegelőzés jelentőségéről

A bűnmegelőzés jelentőségéről

Danielisz Béla
címzetes főiskolai docens írása

Vagyonvédelmi Centrum

Vagyonvédelmi megoldások az otthon biztonságához.
"Okos otthon" tippek hamarosan.

Vagyonvédelmi Centrum

Vagyonvédelmi megoldások az otthon biztonságához.
"Okos otthon" tippek hamarosan.

Gyermek- és ifjúságvédelem

Az internet világa
Milyen veszélyeket rejt és hogyan használjuk biztonsággal?

Gyermek- és ifjúságvédelem

Az internet világa
Milyen veszélyeket rejt és hogyan használjuk biztonsággal?

Gépjárművédelmi megoldások

Védelmi módszerek bemutatása
Érvek pro és kontra

Gépjárművédelmi megoldások

Védelmi módszerek bemutatása
Érvek pro és kontra

Segítség a családon belüli erőszak áldozatainak

Hová fordulhatunk segítségért?
Mit jelent a távoltartás lehetősége?

Segítség a családon belüli erőszak áldozatainak

Hová fordulhatunk segítségért?
Mit jelent a távoltartás lehetősége?

❮ Előző
Következő ❯

Tisztelt honlaplátogató!

"Kérem, támogassák törekvéseinket, kövessék figyelemmel programjainkat, és lehetőség szerint éljenek a felkínált lehetőségekkel a 2018-as esztendőben is."

Németh Angéla
alpolgármester

Az „Add a kezed” generációkat összefogó bűnmegelőzési projekt 6 hónapos fenntarthatósági szakaszát hagytuk magunk mögött 2018. március 31-én. Számos közreműködő szakember mellett – akik színvonalas és szakmailag kiemelkedő munkát végeznek – ki kell emelni a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság, a Palotai Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Önkormányzati Rendészet munkatársainak, vezetőinek segítségét és közreműködését.

A kedvező tapasztalatok alapján az Önkormányzat képviselő-testületének döntése nyomán a program– az önkormányzat saját forrásából – 2018. december 31-ig folytatódik.

A kerület forgalmas pontjain megjelenő rendészeti szakemberek (rendőrök, polgárőrök, önkormányzati rendészek) túl a hiteles szakmai tájékoztatáson, jelentősen erősítik a polgárok bizalmát is e hatóságok iránt! Korábban megjelent Kiadványunkban összefoglaltuk a program legjelentősebb megállapításait a településbiztonsági stratégiával kapcsolatban! Ennek aktualitásait igyekszünk felhasználni a kerületi „VEKOP” pályázat közbiztonsági elemeinek megvalósítása során.

Az Önkormányzat bűnmegelőzési alhonlapja (http://addakezed.bpxv.hu/) továbbra is működik, folyamatosan megújuló tartalmával és formájával vonzó érdeklődési és információs pont lehet a téma iránt érdeklődő polgároknak.

Kérem, támogassák törekvéseinket, kövessék figyelemmel programjainkat, és lehetőség szerint éljenek a felkínált lehetőségekkel a 2018-as esztendőben is!

Kiemelt szakmai területeink továbbra is szorosan kapcsolódnak a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia fő prioritásaihoz, és Településbiztonsági Stratégiánkkal összhangban reméljük, hogy még biztonságosabbá tudjuk tenni az Önök életét!

Mondd el!

Hogy tetszik az új design?

Lehetne az Év Honlapja!
Tetszik.
Lehetne merészebb, színesebb.
Lehetne kicsit visszafogottabb.
A régi sokkal jobb volt.

Napi útravaló

Nem azok az emberek viszik előre a világot, akik elkenik az ellentmondásokat, hanem akik föltárják.

Galgóczi Erzsébet (1930-1989)

Aktuális

Rendfenntartás ANNO

Az 1867-es kiegyezés számos változást idézett elő a magyarországi rendfenntartás szervezetében. Alapvető, hogy 1848 után a felelős magyar kormány kezébe került vissza ismét a belügyek kezelése. Mint Gróf Andrássy Gyula miniszterelnök mondta 1867. II. hó 28-án:

„A minisztérium meg van győződve,hogy az önkormányzat ezen százados hazájában a rendet, melyet különösen az átmeneti korszakban egy percig sem szabad megzavartatnia, minden hatóság saját körében és maga a nagyközönség józansága fogja megóvni. Ha azonban az bármely oldalról megzavartatnék, a kormány mint a törvény és alkotmány őre, kötelességének ismerné, azt a legnagyobb elhatározottsággal fenntartani!”

A korszakos változások időszakából csak egy kicsiny szeletet ragadunk most ki, Rákospalota rendfenntartása kialakulásának néhány epizódját. Ennek apropója, hogy a 1923. június 30-án kihirdetett belügyminiszteri rendelet várossá nyilvánította az addigi községet.

Tovább

Legfrissebb tartalom

Rendfenntartás ANNO

Az 1867-es kiegyezés számos változást idézett elő a magyarországi rendfenntartás szervezetében. Alapvető, hogy 1848 után a felelős magyar kormány kezébe került vissza ismét a belügyek kezelése.

Tovább

Apák napja

Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként.

Tovább

Bűnmegelőzés építészeti eszközökkel 1. rész

A biztonság alapvető szükségletünk. Az ember, amióta létezik, különféle eszközökkel próbálja megteremteni ezt a biztonságot.

Tovább

Az "Okos városok"

Az angol nyelvű „Smart City” elnevezést fordíthatjuk „korszerű-”, „emberközpontú-”, de talán leginkább „élhető város”-ra.

Tovább

Zaklatás a munkahelyen

A szexuális zaklatás egyik leggyakoribb elkövetési terepe a munkahely. Ebben az írásban a "tipikus" munkahelyi zaklatás kérdését járjuk körbe.

Tovább

A "védhető terület" elmélete

Az építészeti bűnmegelőzés elméletében kiemelkedő és megkerülhetetlen Oscar Newman építész és várostervező munkássága.

Tovább

Önkéntesség és önkormányzás

A városi jogok európai nyilatkozata kimondja, hogy az európai városok polgárainak – többek között – joga van a: „a személyes kibontakozáshoz..."

Tovább

Az iskolai zaklatás

Mit tehet az iskola a gyermekek védelmében? Lássunk néhány jó és követendő módszert a zaklatás elleni fellépésre:

Tovább

Gyakori kérdések az önkéntességről

Az önkéntesség a társadalmi kohézió és szolidaritás egyik legfontosabb építő ereje. Hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez.

Tovább

Együttműködő partnereink

XV. Kerületi
Rendőrkapitányság

Palotai Polgárőrség
Önkéntes Tűzoltó
Egyesület

Egyesített Szociális
Intézmény (ESZI)

×

Adatvédelemi tájékoztató

I. Bevezető

Adatkezelőként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tiszteletben tartsuk és védjük az Ön személyes adatait, és arra törekszünk, hogy Ön biztonságban érezze magát, amikor honlapunkra látogat, vagy információt nyújt számunkra. Annak érdekében, hogy releváns információkat közölhessünk Önnel, válaszolhassunk kérdéseire és növeljük azon előnyöket, amelyeket honlapunktól kaphat, bizonyos esetekben arra kérjük Önt, hogy adja meg személyes adatait. Erre azokban az esetekben kerülhet sor, amikor portálunkon regisztrációs kérelmet indít a hírlevélhez történő csatlakozáshoz.

Az adatvédelem szabályainak meghatározásánál különös tekintettel vettük figyelembe az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Infotv.) 20. § (2) bekezdésének rendelkezéseit.

Kinyilvánítjuk továbbá, hogy az adatkezeléssel kapcsolatos tevékenységünk során az Infotv. rendelkezéseinek és Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásainak megfelelően járunk el, a hatályos jogszabályok előírásait betartjuk, illetve az adatvédelemhez kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe vesszük

II: Honlapunk optimális használata

Főszabályként bármely Felhasználó önmaga azonosítása és személyes adatainak megadása nélkül is megtekintheti honlapunkat. Portálunk olyan esetekben, ahol a szolgáltatás ezt megköveteli domain információkat gyűjt látogatásáról annak érdekében, hogy testre szabja és felhasználóbaráttá tegye honlapunkat az Ön számára.

Abban az esetben, mikor Öntől személyes adatokat kérünk, tájékoztatjuk, hogy milyen indokkal és célból kérjük ezen adatokat. Ön dönthet úgy, hogy az adatokat nem adja ki, ebben az esetben is hozzáférhet a honlap más részeihez, azonban nem férhet hozzá bizonyos regisztrációhoz kötött szolgáltatásokhoz.

III: Fogalom-meghatározások

személyes adat: bármely meghatározott, azonosított vagy azonosítható természetes személlyel [érintett] kapcsolatba hozható adat és az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek;

adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép stb.) rögzítése;

adatkezelő: az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.

IV. A kezelt személyes adatok köre

Adatkezelés során a Felhasználó döntése alapján az adatkezelő az alábbi adatokat kezeli a regisztrációval rendelkező Felhasználók esetében: Felhasználó által a regisztrációkor megadott név, lakcím, e-mail cím.

V. Az adatkezelő

Adatkezelő: az adatkezelést saját technikai eszközeivel Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata és Budapest Főváros XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal látja el.
Cím: 1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.
Postafiók: 1601 Budapest, Pf. 46.
Telefon: +36 1 305 3100
E-mail: info@bpxv.hu
weboldal: www.bpxv.hu

VI. Az adatkezelés jogalapja és célja

Az Adatkezelő a személyes adatokat az érintettek hozzájárulása alapján kezeli. A regisztrációs kérelem kitöltésével az érintett hozzájárulását adja személyes adatai kezeléséhez. Adatkezelésre a honlap Felhasználóinak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során általuk közölt személyes adataik, illetve a róluk generált személyes adatok felhasználásra kerüljenek. Az Adatkezelés jogalapja az Infotv. 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az Ön által megadott adatokat arra használjuk, hogy kéréseit teljesítsük vagy az Ön által kért szolgáltatást közvetítsük. Az adatkezelés célja, hogy kapcsolatot tartsunk Önnel.

VII. Az adatfeldolgozó

Az Adatkezelő külön adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatokat szükség esetén az saját technikai eszközeivel dolgozza fel.

VIII. Az adatkezelés időtartama

A Felhasználó által megadott személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a szolgáltatásról – az adott felhasználói névvel – ki nem iratkozik, és egyúttal kéri az adatai törlését, amely intézkedést az Adatkezelő elérhetőségeinek felhasználásával bármely módon megtehet. A törlés időpontja a Felhasználó törlési igényének beérkezésétől számított 10 munkanap.

IX. Rendelkezés a személyes adatokról

Önnek joga van ahhoz, hogy felvilágosítást kapjon arról, van-e a birtokunkban Önre vonatkozó személyes adat, és ha igen hozzáférjen ezen adatokhoz.

Bármikor és bármely módon kezdeményezheti kijavításukat vagy törlésüket.

Személyes adat törlésére vagy módosítására irányuló igényét 3 napon belül teljesítjük, ezt követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

Az Adatkezelő az érintettek kérelmére tájékoztatást ad az érintettek kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az érintett személyes adatait.

X. Adatbiztonsági intézkedések - adatvédelem

Az Adatkezelő elkötelezett amellett, hogy szigorúan védje az Ön személyes adatait, tiszteletben tartsa az Ön ilyen adatok felhasználására vonatkozó döntését, és gondosan védelmezze, nehogy elvesszenek, azokkal visszaéljenek, azokhoz jogosulatlanul hozzáférjenek, vagy azokat hozzáférhetővé tegyék, megváltoztassák vagy megsemmisítsék.

Kötelezi magát továbbá, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, valamint megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhív az ez irányú kötelezettségeinek teljesítésére.

XI. Adattovábbítás lehetősége

Ahol szolgáltatásunk megköveteli az Ön adatait hozzáférhetővé tesszük olyan harmadik személy számára is, amely a velünk fennálló kapcsolata alapján szolgáltatásokat nyújt a nevünkben. Kizárólag olyan adatokat adunk át ezen harmadik személyeknek, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy szolgáltatásukat teljesítsék, és intézkedéseket teszünk az Ön adatainak védelme érdekében.

XII. Az Infotv. 6. § (5) bekezdésén alapuló adatkezelés

Az Infotv. 6. § (5) bekezdése alapján az Adatkezelő

  1. a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából az érintett hozzájárulása hiányában jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely adat továbbítására őt jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi, illetve
  2. b) az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, amennyiben ez az érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti az általa szabályszerűen tárolt személyes adatokat.

XIII. Jogfenntartás

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi Tájékoztatót időről-időrel módosítsa vagy frissítse. A „Legutóbbi frissítés” dátuma a lap alján megmutatja valamennyi Felhasználónak, hogy mikor történt a Tájékoztató legutóbbi változtatása.

Az Adatkezelő folyamatosan gondoskodik a korábbi Adatvédelmi Tájékoztatók megőrzéséről és tárolásáról.

Javasoljuk, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel, hogy továbbiakban milyen lépéseket teszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

XIV. Jogérvényesítés lehetősége

A Felhasználó jogainak megsértése esetén, illetve jogai érvényesítése érdekében a Fővárosi Törvényszékhez (1055 Budapest, Markó u. 27.) vagy – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszékhez fordulhat keresettel, továbbá bármely személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, weboldal: www.naih.hu).

Jelen tájékoztatót Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Polgármestere és Jegyzője adta ki.

Legutóbbi frissítés dátuma: 2017. május 19.

×

Információ az internetes sütikről

Mik azok a sütik, angolul "cookies"?

A süti egy olyan fájl, (egy adatsor,) amit a weboldal látogatójának számítógépén, mobiltelefonján vagy egyéb, internetes hozzáférést biztosító eszközén hozhat létre a weboldalt megjelenítő program. A cookie-t a webszerver küldi a látogató böngészőjének, majd a böngésző visszaküldi a szervernek. A sütik kizárólag adatokat tartalmaznak, vagyis nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware) és nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz. A süti egy kódolt adatsor, egy elérési útvonal, ami csak az adott szerverrel együtt értelmezhető. Magát a felhasználó adatait a szerver tárolja, nem a süti. Szinte minden weboldal használ sütiket, mivel azok nélkül a zökkenőmentes működés elképzelhetetlen.

Mire használjuk a sütiket?

Ezek a fájlok lehetővé teszik a felhasználó internetezésre használt eszközének felismerését, így releváns, a felhasználó igényeihez igazított tartalom megjelenítését. Ilyenek például a kizárólag felhasználói névvel és jelszóval elérhető oldalak, amik sütik nélkül nem működnének. A sütik a felhasználó számára egyszerűbb böngészést biztosítanak, és elősegítik, hogy a honlap üzemetetője minél kényelmesebb szolgáltatást nyújtson. Fontos szerepe van a sütiknek a honlap látogatottsági statisztikájának elkészítéséhez. Ennek keretében adatokat kapunk a honlap és egyes oldalainak látogatottságáról, arról, hogy a felhasználó mennyi időt töltött egy-egy oldalon, a használt böngészőről és az eszközön futó operációs rendszerről. A kapott statisztikai eredményeket felhasználva tudjuk az oldal szerkezetét és tartalmát az igényeknek megfelelően alakítani, mindezt a felhasználók anonimitásának megőrzése mellett.

Tartalmaznak a sütik személyes adatot?

A legtöbb süti hatékony működéséhez semmilyen személyes jellegű adat nem szükséges. Kivételt képeznek például azok a sütik, amik a böngésző számára megjegyezhetővé teszik a bejelentkezési adatokat vagy egy webáruházban megőrizhetővé teszik a kosárba tett termékeket. Ezek az adatok olyan módon vannak tárolva, hogy azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá, illetve a cookie maga nem tartalmaz személyes adatot, csak a szerveren tárolt adatokhoz való elérési kulcsot, de ezt is kódolt formában.

A sütik törlése

A weboldalak eléréséhez használt böngészőprogramok többsége alapértelmezett esetben engedélyezi a sütik elhelyezését az eszközre. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngésző beállításai között találhatóak. Ezek a beállítások megváltoztathatók úgy, hogy a cookie-k automatikus kezelését a böngésző blokkolja, vagy minden esetben értesítést küldjön a felhasználónak, ha az eszközre cookie-t küldtek. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása vagy korlátozása negatívan befolyásolhatja az oldal bizonyos funkcióinak működését, például a megrendelést vagy bejelentkezést.

Ellenőrizze a böngésző süti beállításait!

A korszerű böngészők mindegyike alkalmas arra, hogy személyre szabhasd a böngésző beállításait a cookie-kra vonatkozóan, úgy, hogy a sütik használata mellett számodra még kényelmes internetezést biztosítva is biztonságos legyen. Ha a számítógépet csak ön használja, akkor hosszabb lejárati időt is beállíthat a böngészési előzmények rögzítésére, illetve a személyes adatok tárolására vonatkozóan. Amennyiben számítógépet más is használja(például egy internet kávézóban), akkor érdemes a böngésző által megjegyzett adatokat minden egyes használatot követően törölni, vagy “inkognitó” ablakot használni a böngészéshez. Így lehetősége van arra, hogy biztonságos keretek között látogasson meg olyan oldalakat, melyek cookie-kat helyeznek el a gépen. Rendszeresen frissítse a kémprogramok elleni programokat és víruskeresőket! Sok esetben a kémprogramok ellen védő szoftverek valós időben figyelik a böngészést és figyelmeztetnek, amennyiben nem biztonságos oldalt kíván betölteni a felhasználó. A támadások jelentős hányada a böngésző biztonsági résein keresztül történik. Minél régebbi verziójú egy böngésző, annál több ilyen gyenge pont található meg benne. Mindig telepítse a böngésző legfrissebb verzióját, melyet legkényelmesebben az automatikus frissítés beállításával érhet el.

×

Impresszum

Az addakezed.bpxv.hu címen található honlap Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának "ADD A KEZED!" - elnevezésű bűnmegelőzési projektjének hivatalos honlapja.

Felelős kiadó: dr. Lamperth Mónika jegyző

A honlap szerkesztője: Deák Zsolt
email címe: deak.zsolt@bpxv.hu

Az addakezed.bpxv.hu aldomain tulajdonosa Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata.

Tárhelyszolgáltató: Zomsys Media Kft
Székhelye: 2255 Szentlőrinckáta, Kossuth Lajos út 99.